Facebook
ПГС "Христо Смирненски"
Професионална гимназия по строителство в град Кърджали

Троен успех за училището

http://ardanews.info/?p=163519&no_cache=1619203534&fbclid=IwAR2NZESjXVwq8exdMen8LWq6Tz3jbcNgJUOoGuksIyNgeZXHjFpW9rnFGrU   

На 22 и 23 април 2021 г. се проведе  регионалния етап на Национално състезание „Най-добър млад строител“, организирано от Министерство на образованието и науката с партньори – Камара на строителите в България, Кнауф България ЕООД, Мегахим АД, Хенкел България ЕООД и Винербергер България ЕООД. Участници в състезанието са ученици от професионални гимназии по строителство от градовете Бургас, Кърджали, Сливен, Стара Загора, Ямбол и Хасково.

Състезателите премериха сили в следните четири дисциплини:

– Мазилки, шпакловки и бояджийски работи;

– Облицовки и настилки;

–  Зидария;

– Сухо строителство.

Участниците от ПГ по строителство ,,Христо Смирненски“ бяха Елиф Иса-12.клас, Джем Парапанов- 8.клас, Кадир Ахмед и Диян Кичуков от 10. клас. Заедно с тях беше и ръководителят им инж. Андрей Димитров.

Всички участници бяха много добри и комисията доста се затрудни в избора си на призовите места. Едно от призовите места съвсем заслужено грабна  Джем Парапанов от 8. клас- специалност ,,Строителство и архитектура“. Той спечели 3-то място в дисциплината ,, Облицовки и настилки“

А на Областна ученическа конференция по история и цивилизации- “Кърджали -град на толерантността“  Гергана Ушева от 8. клас извоюва второ място с есе на тема: ,,ХОЛОКОСТ- Никога повече!“, а Илияна Хаджиева от същия клас спечели трето място с презентация на тема ,,Спасяването на българските евреи“. Техен ръководител е Валентин Христов –учител по история.

Професионална гимназия по строителство ,,Христо Смирненски“ е училището на дръзките, смелите и амбициозните. Мястото, което дава поле за изява на творчеството и таланта. Отличията на учениците ни показва, че те са успели да се измъкнат от стандартното, да предложат  техен поглед и лична емоция във всичко, което правят.